سرعت بخشیدن به بازسازی و تکمیل شبکه فاضلاب اهواز
با توجه به گزارش منتشر شده توسط روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب خوزستان؛ محمدرضا کرمی نژاد، در جلسه ای که با وزیر نیرو داشت، درباره طرح هایی که در شرکت آب و فاضلاب خوزستان و اهواز در حال اجرا هستند به گفتگو پرداخت و بیان کرد: طرح اصلاح شبکه فاضلاب اهواز در دولت دوازدهم تنها در ۲۴ محل فعالیت داشت که این آمار در دولت جدید به ۱۲۴ نقطه در حال کار، در جهت اصلاح شبکه فاضلاب بیشتر شده است و کلا می توان گفت که این عملیات های اجرایی به پنج برابر افزایش یافته است. که علاوه بر این ۱۲۴ نقطه فعال، ۶۰ نقطه دیگر که مشکل فاضلاب در آنها وجود دارد، با شناسایی محل دقیق آنها در روزهای آینده به پیمانکاران واگذار می شوند. که با واگذاری این ۶۰ نقطه به پیمانکاران می توان گفت سرعت انجام طرح های واگذار شده در شبکه فاضلاب اهواز در جهت اصلاح و توسعه در کل با ۱۸۰ نقطه کاری نسبت به گذشته با افزایش چشمگیری مواجه است.
وی در ادامه سخنانش افزود: عملیات هایی که در این محل های کاری مورد نظر در جهت اصلاح و توسعه شبکه انجام می پذیرد شامل این موارد است؛ نصب و تعمیرات اساسی پمپ های جدید، همچنین تعمیر نوار حفاری و لوله کشی در محل های مورد نیاز، احداث ایستگاه های پمپاژ جدید و بازسازی و تعمیر کردن آنها، مواردی هستند که برای توسعه شبکه فاضلاب در حال انجام است. که در این راستا می توان گفت طول عملیات لوله گذاری در مکان های مدنظر به این صورت است که ۱۱۹ کیلومتر آن در جهت گسترش این شبکه و ۱۰۵ کیلومتر بازسازی نقاط ریزشی است که تاکنون ۷۰ کیلومتر از گسترش شبکه لوله گذاری به پایان رسیده و ۱۰۲ کیلومتر نقاط ریزشی نیز بازسازی شده است.

وی اظهار کرد: همکاران ما در شرکت آب و فاضلاب اهواز در حال حاضر برای توسعه شبکه فاضلاب این شهر در ۱۲۴ محل مشغول فعالیت هستند، که در این راستا جهت گسترش و بازسازی شبکه فاضلاب برای ادامه سریع این فعالیت ها نیازمند پرداخت بودجه ای هستند که دولت به آن وعده داده است، البته شایان ذکر است که در دولت جدید شبکه فاضلاب اهواز با پیشرفت بیشتری در حال گسترش است، به طوری که اگر در تمام نقاط شهر چرخی بزنیم یک مکان را که همکاران ما در آنجا مشغول فعالیت جهت گسترش شبکه فاضلاب هستند را مشاهده می کنیم.
وی گفت: در حال حاضر برای پیشرفت کار از دستگاهی به نام تی بی ام ( TBM ) بهره می بریم که در عملیات حفاری بسیار کارآمد است، که فعلا ۲۰۰ متر تونل فاضلاب اهواز را توانستیم با این دستگاه حفاری کنیم، و قرار است سه دستگاه دیگر نیز اضافه گردد، و تا چند ماه دیگر با اضافه شدن این سه دستگاه عملیات حفاری با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: امسال به دلیل کاهش بارش ها اهالی شهر اهواز با مشکل کمبود آب روبه رو شدند که با توجه به مشکلات به وجود آمده مسئولان امر اقداماتی را جهت آبرسانی هرچه بهتر ساکنان شهر اهواز انجام داده اند؛ در ادامه این طرح ها می توان به اقدامات انجام شده برروی ۱۶۸ ایستگاه پمپاژ این شهر اشاره کرد، که در چند ماه گذشته ۲۸۷ پمپ این ایستگاه ها سرویس کاملی شده است به طوری که برخی از این پمپ ها کلا تعویض شده اند و تنها ۱۱ پمپ قدیمی دیگر باقی مانده است که با پمپ های جدید تعویض خواهند شد. باید این مطلب را اضافه کنم که همکاران ما در ادامه این اقدامات از ۱۰ پمپ سیار و ۱۶ پمپ اس دی جدید نیز استفاده نمودند، و همان طور که اشاره شد در ایستگاه های پمپاژ علاوه بر تعویض و سرویس کردن پمپ های موجود در هر ایستگاه، تابلوهای برق و دیزل ژنراتورهای برق آن ایستگاه های پمپاژ نیز مورد بررسی قرار گرفت و تعمیرات لازم برروی آنها انجام شده است.

وی در خصوص مناطق مشخص شده که در آنها عملیات بازسازی و گسترش شبکه فاضلاب شهر اهواز در حال انجام است گفت: اگر در زمان بارندگی هرگونه مشکلی در این جبهه های کاری که همکاران ما در آنها مشغول به کار هستند ایجاد گردد، پیمانکاران تلاش می کنند که اقدامات لازم را در جهت رفع مشکلات به وجود آمده انجام دهند تا هر چه سریع تر طرح ها به نتیجه برسند.
کرمی نژاد بیان کرد: با شروع به کار دولت سیزدهم مبلغ اختصاص داده شده برای اینکه عملیات بازسازی و گسترش شبکه فاضلاب شهر اهواز هر چه سریع تر به نتیجه برسد بالغ بر چهار هزارمیلیارد ریال بوده است، که در چند ماه گذشته دو طرح ضربتی در جهت بازسازی شبکه فاضلاب این شهر مطرح شد و به مرحله اجرا درآمد که تا به حال اولین طرح به طور کامل انجام شده است و نیمی از طرح ضربتی دوم نیز انجام شده است.
وی در پایان سخنانش گفت: در سفری که رئيس جمهور به استان خوزستان داشتند در کل مبلغ ۱۶۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اصلاح و توسعه فاضلاب خوزستان در نظر گرفته شده است که قرارشد مبلغ ۵۰ هزار میلیارد ریال از این پول را وزارت نفت تامین کند، که از مسئولان امر خواستار تامین این بودجه برای رسیدن به اهداف تعیین شده هستیم؛ این نکته را نیز باید ذکر کرد که برای بازسازی و گسترش شبکه فاضلاب بقیه شهرهای استان خوزستان نیز مبلغ ۲۶ هزارو ۹۹۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه گشته است که شامل هجده شهر می شود و در حال حاضر ۵۹ درصد این طرح ها اجرایی شده است.