فراهم کردن آب شرب ساکنان روستاهای کرمانشاه با حفر ۲۴ حلقه چاه
در سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ جمعیت استان کرمانشاه بالغ بر ۹۴۶٫۶۵۱ نفر بوده است.
با توجه به گزارش منتشر شده توسط دفتر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه، علیرضا کاکاوند مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه بیان کرد: منبع اصلی برای تامین آب بیشتر شهرها و روستاهای استان کرمانشاه از چشمه ها و چاه ها و سراب های این استان است؛ تابستان امسال به دلیل خشکسالی به وجود آمده در اثر بارش های بسیار کم در پاییز و زمستان سال ۱۳۹۹ چشمه ها و چاه ها و سراب های موجود در استان حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد با خشکی مواجه شدند که در این وضعیت به وسیله تانکرهای آبرسان که به صورت سیار هستند به ۱۳۰ روستای استان آبرسانی می شود. ولی در کل باید گفت ما به صورت مستمر برای تامین آب شرب روستاهای کرمانشاه احتیاج به حفر کردن هفتاد حلقه چاه در کل استان را داریم که تا کنون تنها ۲۴ حلقه چاه برای تامین آب شرب روستایی حفاری گردیده است.
کاکاوند گفت: در طول یک هفته با کمک همکارانمان در شرکت آب و فاضلاب استان توانستیم مشکلات آب شرب روستاهای اطراف شهر پاوه و همچنین روستای ثلاث باباجانی را مرتفع سازیم؛ وی از افزایش اعتبارات اختصاص داده شده به بخش روستایی نسبت به سال های گذشته در این استان خبر داد اما متاسفانه در حال حاضر هیچ مبلغی از اعتبارات استان به این شرکت واریز نشده است.
وی اظهار داشت: تاکنون همه مبلغ اعتبارات ملی آب روستایی به این شرکت واریز نشده است و تنها نزدیک به ۱۷۰ میلیارد تومان ابلاغ شده است؛ که اگر این مبلغ به طور کامل پرداخت گردد قطعا مشکل آب استان کرمانشاه تا چند سال بعد برطرف خواهد شد و مطمئن باشید در بخش آب شرب روستایی در کشور رتبه اول را به خود اختصاص دهد.
کاکاوند در ادامه بیان کرد: چاه هایی که در روستاهای استان حفر شده اند با تجهیزات کاملی تکمیل شده اند که متاسفانه سارقان با دست برد زدن به این وسایل و سرقت آنها مشکلات متعددی را برای اهالی روستاها و همچنین همکاران ما جهت جایگزینی تجهیزات به وجود آورده اند؛ این میزان سرقت بالغ بر ۵٫۳ میلیارد تومان برآورد شده است؛ از جمله این تجهیزات می توان تابلوبرق، ترانس، شیرآلات، لوله ها، پمپ آب و دیگر وسایل را نام برد که در طول ۴ ماه سه و نیم میلیارد تومان برای جایگزینی تجهیزات سرقتی ذکر شده هزینه گردیده است. این مطلب نیز قابل ذکر است که در روستاها آب از یک منبع چاه تهیه می شود که اگر تجهیزاتی مانند تابلو و ترانس برق آنها سرقت شود و یا پمپ آب به کار رفته بر روی چاه بسوزد تا جایگزین کردن تجهیزات جدید مشکلات متعددی از نظر آبرسانی برای اهلی روستاها ایجاد می شود.
وی گفت: امسال با خشکسالی به وجود آمده با مشکلات متعددی در حوزه آبرسانی شهری و روستایی مواجه هستیم و جای تاسف دارد که بگوییم برخی از مردم در مصرف این نعمت الهی صرفه جویی نمی کنند و مسئولان نیز متوجه این مشکلات نشده اند و بودجه لازم را برای انجام پروژه ها اختصاص نداده اند. امسال ما تنها توانستیم ۹ میلیارد تومان پمپ آب خریداری کنیم و هنوز حقوق برخی از کارکنان را پرداخت نکرده ایم.
وی در پایان سخنانش گفت: استان کرمانشاه دارای دو میلیون نفر جمعیت است که طبق آمار کلی که ما در اختیار داریم ۵۴۰ هزار مشترک آب دارند که بیشتر از ۳۰۰ هزار مشترک آب آن مربوط به شهر کرمانشاه است؛ پس باید از مردم شهر کرمانشاه تقاضا کنیم با صرفه جویی در مصرف آب سرانه مصرف آب شرب که بالغ بر ۵۳ لیتر بر ثانیه بیشتر از میانگین کشوری یعنی ۲۲۳ لیتر در شبانه روز است را به کمترین میزان برسانیم.